2016

Vállalkozói készségfejlesztő program fiataloknak

Az Így neveld az álmaidat! programban az AGRYA – Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – és partnerei, közöttük a Nyárádmente Kistérségi Társulás, szimulált vállalkozói környezetben lehetőséget kínált fiataloknak arra, hogy kipróbálják magukat vállalkozóként, hogy a kapcsolódó készségeik, tudásuk fejlődjön.

A vállalkozói környezetet az otthon végzett kertészeti termelés adta. A jelentkezők legalább 20 nm felületen kertészkedésbe fogtak. Az itt végzett tevékenységen keresztül ismerkedtek meg a vállalkozói, pénzügyi, kommunikációs, marketing alapismeretekkel.

A program során a résztvevők 5 képzési alkalmon vettek részt, amelyeket kertészeti alapismeretek átadó gyakorlati képzési alkalmak egészítettek ki. A résztvevők egyebekben önállóan oldottak meg feladatokat, fejlesztették a szimulált vállalkozásukat, hasonlóan egy valódi vállalkozáshoz. A résztvevők önálló feladat megoldását szükség esetén szakemberekből álló mentor csapat segítette.

A program nemzetközi együttműködésben négy partner részvételével valósult meg. – Magyarországról Nonprofit Képzési és Tanácsadó Iroda Alapítvány, Fiatal Gazdák - AGRYA, Szlovákiából Fiatal Gazdák Szlovákiai Szövetsége – ASYF, Romániából Nyárádmente Kistérségi Társulás. Így magyarországi fiatalok mellett voltak erdélyi és szlovákiai résztvevői is a programnak.